Telefon: 0733.708.776    |   Email: marius@rbn-tuning.ro

ECO Tuning

Resoftarea ECO Chiptuning ce echipa noastra o pune la dispozitie, este o optimizare software ce urmareste in primul rand, reducerea consumului de carburant si a emisiilor de noxe, cresterea puterii si a cuplului motor fiind propuse pentru imbunatatirea eficientei motorului in acceleratie pentru o exploatare mai buna a plajei de randament maxim. Aceasta resoftare este destinata unei utilizari reale, cotidiene, NU pentru utilizarea in mod abuziv sau sportiv, si nu urmareste maximizarea performantelor, ci o eficienta crescuta pentru o functionare cat mai ecologica si fiabila a motorului.

Echipa RBN Tuning sustine cu fermitate necesitatea reducerii emisiilor poluante, optimizarile efectuate de echipa noastra fiind inginerite in principal pentru ecologie si fiabilitate, pachetul software pentru imbunatatirea performantelor prin cresterea puterii si cuplului motor venind ca o completare a ideii de eficienta, ce sta la baza conceptiei optimizarilor noastre. Eficienta se dobandeste prin cresterea randamentului, ce se refera la raportul dintre energia utilizata si energia utila obtinuta, randament crescut obtinut printr-o utilizare mai atenta a resurselor de carburant in ciclul motor. De asemenea, tot la capitolul eficienta se incadreaza si fiabilitatea, eficienta fiind crescuta atunci cand utilizarea unui motor se poate efectua pe o perioada mai lunga de timp, in conditii optime de functionare.

Sistemele de injectie instalate pe masinile de serie mare, ofera posibilitati multiple de modificare a parametrilor de functionare ai motorului si datorita unor setari generice oferite de fabrica, acestea permit optimizari "mai" specifice si mai potrivite in functie de clima, carburant utilizat, densitate atmosferica etc.

RBN Tuning efectueaza o recalibrare testata si dezvoltata in conditiile climatice si de densitate atmosferica din Romania, ce pastreaza si capacitatile initiale de functionare a sistemului de injectie, solutie ce are la baza carburantii disponibili pe piata din Romania, si adaptarea softului de gestiune electronica la noile cerinte atmosferice si climatice. Optimizarea ECO Tuning nu urmareste doar scaderea emisiilor de noxe si a consumului de carburant, ci si reducerea nivelelor de vibratii si zgomot ale motorului, precum si reducerea substantiala a emisiilor de particule rigide.

Astfel, optimizarea efectuata de catre echipa noastra este o recalibrare software ce protejeaza Filtrele de Particule DPF sau FAP cu care sunt echipate motoarele Turbo-Diesel, precum si orice model de convertor catalitic cu care sunt echipate atat motoarele Diesel cat si cele alimentate cu benzina. De asemenea, recalibrarea ECO Tuning aduce o reducere substantiala a consumului de carburant de circa 15 - 30%, in functie de motorizare si model, reduce emisiile de noxe si particule rigide ce afecteaza in timp catalizatoarele si Filtrele de Particule DPF/FAP, si aduce reduceri ale nivelelor de zgomot si vibratie ale motorului, datorita optimizarii parametrilor de functionare si realizarea unor arderi complete si corecte ale amestecului aer/carburant.

Consultati feedback-urile utilizatorilor, pe pagina noastra de Facebook prin click AICI .

In tabelul de mai jos aveti prezentate consumurile initiale si consumurile cu resoftarea RBN Tuning in regim urban, pe timp de vara, pentru mai multe modele testate.

Marca Motor L/100km RBN L/100km
Audi 2.0 TDI 10.5: 7.2
BMW 3.0d 11 9.2
Dacia 1.5 dci 6.4 4.9
Opel 1.4i 10.3 8.3
Opel 1.2i 10 8.5
Opel 1.3 cdti 6.5 5.5
Seat 1.2 TSI 11.5 9
Seat 1.9 TDI 10 7.5
VW 1.9 TDI 10 7.6
VW 2.0 TDI 10 7.9

CHIP TUNING | DINAMICA SI PERFORMANTA


Echipa noastra ofera o optimizare software a sistemului de injectie, ce vizeaza scaderea emisiilor poluante prin reducerea consumului de carburant, optimizare software ce aduce imbunatatirea performantelor dinamice, a randamentului si eficientei motorului. Optimizarea imbina avantajele unor cresteri de putere si cuplu motor, cu avantajele reducerii consumului de carburant si a emisiilor poluante,optimizare ce impune noi limite in materie de fiabilitate, eficienta, economie de carburant si ecologie, aducand totodata si avantaje precum:

 • Cresterea puterii si a cuplului motor 
 • Acceleratii mai rapide si elasticitate a motorului imbunatatita
 • Reactie mai prompta a motorului la acceleratie
 • Distribuirea cresterii de putere si cuplu motor pe toata plaja de turatie
 • Omogenizarea curbelor de putere si cuplu motor
 • Reducerea consumului de carburant cu 15 - 30% in functie de motorizare
 • Cresterea eficientei si randamentului motor
 • Niveluri de zgomot si vibratie mai scazute
 • Conservarea nivelului de fiabilitate de fabrica al modelelor

CHIP TUNING | REDUCEREA POLUARII


Echipa RBN Tuning sustine cu fermitate necesitatea reducerii emisiilor poluante. Astfel, optimizarile efectuate de echipa noastra sunt inginerite in principal pentru ecologie si fiabilitate, pachetul software pentru imbunatatirea performantelor prin cresterea puterii si cuplului motor venind ca o completare atractiva a ideii de eficienta, ce sta la baza conceptiei optimizarilor noastre. Eficienta se dobandeste prin cresterea randamentului motor, ce aduce dupa sine urmatoarele:

 • Reducerea consumului de carburant 
 • Scaderea emisiilor poluante
 • Comportament liniar si previzibil al motorului
 • Eliminarea golurilor de cuplu motor din plaja de turatie
 • Acceleratii constante si liniare 
 • Eliminarea ezitarilor la schimburile de trepte
 • Cresterea confortului in utilizare 
 • Functionare corespunzatoare cu toate tipurile de carburant existente
 • Individualizare in functie de model, rulaj sau stil de condus